Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g4g13kcal0.6g2.7g0.1g0.4g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g2g7.2kcal0.3g1.2g0.1g0.2g
Ohrasuurimo 2g6.4kcal0.2g1.3g0g0.2g
Oivariini, 60 (100g)0.2g1.4kcal0g0g0.1g0g
Tattarisuurimo / -jauho 2g6.5kcal0.2g1.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g69kcal2.6g12.8g0.6g1.8g
Valittu annoskoko10g35kcal1.3g6.4g0.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna5g17kcal0.7g3.2g0.2g0.5g
Arvot/100g100g338kcal12.7g62.7g2.9g8.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810