Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 3.1g4.4kcal0.4g0g0.3g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 2.1g11kcal0g0g1.3g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2.1g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana21g59kcal1g6.6g3.2g0g
Valittu annoskoko11g30kcal0.5g3.3g1.6g0g
Annoskoko puolitettuna5g15kcal0.3g1.7g0.8g0g
Arvot/100g100g279kcal4.7g31.1g15.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472