Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 1.9g0.9kcal0g0.2g0g0g
Vispikerma Flora 20%2.4g5.4kcal0.1g0.1g0.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.2kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.2g5kcal0g1.2g0g0g
Valkuainen (100g)0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1g0.3kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g0.5g0.3kcal0g0g0.1g0g
Sokeri 0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen1.2g8.8kcal0g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana21g56kcal0.4g6g3.2g0g
Valittu annoskoko11g28kcal0.2g3g1.6g0g
Annoskoko puolitettuna5g14kcal0.1g1.5g0.8g0g
Arvot/100g100g267kcal1.9g28.6g15.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147