Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)4.4g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Hiiva 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Siirappi 1.8g5.6kcal0g1.4g0g0g
Vehnälese 0.3g0.6kcal0g0g0g0.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)1.1g4kcal0.1g0.8g0g0.2g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.9g10kcal0.3g2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana22g43kcal1g8.8g0g0.8g
Valittu annoskoko11g22kcal0.5g4.4g0g0.4g
Annoskoko puolitettuna5g11kcal0.3g2.2g0g0.2g
Arvot/100g100g200kcal4.6g40.7g0g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881