Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g5.5g18kcal0.5g3.5g0.2g0.4g
Pellavansiemen kokonainen 0.5g2.6kcal0.1g0g0.2g0.1g
Cashewpähkinä 0.7g4kcal0.1g0.1g0.3g0g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)3.1g1kcal0.1g0.1g0g0g
Puolukkahillo 0.9g1.2kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana22g53kcal1.6g8g1.4g1g
Valittu annoskoko11g26kcal0.8g4g0.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna5g13kcal0.4g2g0.4g0.3g
Arvot/100g100g244kcal7.4g37g6.5g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141