Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)1.8g6.7kcal0g0.1g0.7g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1.9g5.9kcal0.2g1.1g0g0.3g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Hunaja 1.4g4.7kcal0g1.1g0g0g
Mustikka metsä- 5.3g2.3kcal0g0.3g0g0.2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana22g42kcal0.4g5.8g1.4g1g
Valittu annoskoko11g21kcal0.2g2.9g0.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna5g11kcal0.1g1.5g0.4g0.3g
Arvot/100g100g194kcal1.9g26.9g6.5g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=282527