Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl3.9g1.5kcal0g0.4g0g0g
Hiiva, 50g0.4g0.2kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.8g2.5kcal0g0.6g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g0.4g2.6kcal0.1g0.1g0.2g0g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi0.5g1.7kcal0.2g0g0.1g0.2g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g1.1g3.6kcal0.1g0.7g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.6kcal0.2g1.1g0g0.1g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1.5g4.6kcal0.1g0.9g0g0.2g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)0.3g1.2kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana21g48kcal1.6g8.2g0.6g1.4g
Valittu annoskoko11g24kcal0.8g4.1g0.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna5g12kcal0.4g2.1g0.2g0.4g
Arvot/100g100g223kcal7.5g38.3g2.8g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492