Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2g3.2kcal0.4g0g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Basilika, kuivattu 0g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 0.8g0.3kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 3.9g1kcal0.1g0.1g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%0.7g1.7kcal0.2g0g0.1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.1g1.2kcal0g0g0.1g0g
Lasagnelevy Rainbow0.8g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana22g23kcal1.6g1.8g0.8g0g
Valittu annoskoko11g11kcal0.8g0.9g0.4g0g
Annoskoko puolitettuna5g6kcal0.4g0.5g0.2g0g
Arvot/100g100g106kcal7.4g8.3g3.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119111