Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 0.8g5.7kcal0g0g0.6g0g
Sokeri 1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g2g1.3kcal0.2g0.1g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%0.4g0.6kcal0g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g1.9g0g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g2.7g0.9kcal0g0.2g0g0g
Siirappi 0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana22g54kcal1g8.8g1.4g0.2g
Valittu annoskoko11g27kcal0.5g4.4g0.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna6g14kcal0.3g2.2g0.4g0.1g
Arvot/100g100g243kcal4.5g39.6g6.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948