Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 37g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3.7g2.7kcal0.5g0g0g0.3g
Sokeri 0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 4g35kcal0g0g4g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)5.2g17kcal0.8g2.7g0.3g0.7g
Porkkana 15g4.8kcal0.1g0.8g0g0.4g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)14g48kcal1.6g8.8g0.7g0.7g
Hiivaleipävehnäjauho 19g62kcal2.3g11.4g0.5g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g344kcal10.6g48.6g11g6.4g
Valittu annoskoko100g172kcal5.3g24.3g5.5g3.2g
Annoskoko puolitettuna50g86kcal2.7g12.2g2.8g1.6g
Arvot/100g100g172kcal5.3g24.3g5.5g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138