Jauhelihakaalikeitto

Laita vesi kiehumaan, lisää 2 tl suolaa, kuori ja pilko perunat ja laita kiehuvaan veteen.

Lisää kaksi pussia keittojuureksia.

Paista jauheliha tilkassa oliiviöljyä, lisää paistumaan pilkottu sipuli.

Mausta suolalla, musta- ja valkopippurilla sekä meiramilla.

Laita jauhelihaseos keittoon.

Paista pilkotut kaalinpalat tilkassa oliiviöljyä hetken aikaa kunnes ne pehmenevät , lisää sitten keittoon.

Lopuksi lisää persiljaa.

Anna hetken hautua, mausta vielä tarpeen mukaan.

Helppo, nopea ja maukas ruoka! Tästä tulee iso annos, josta riittää varmasti enemmänkin kuin 10 annosta.

Kannattaa jäähdyttää ja laittaa valmiita annoksia pakasterasioissa pakkaseen, maistuu hyvältä työpäivän päätteeksi, kun sulattaa joko kattilassa liedellä tai mikrossa.

Kevyemmän version saa, kun vähentää perunan määrää ja lisää kaalin tai pakastejuuresten määrää.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Persilja0.2g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )0.3g2.7kcal0g0g0.3g0g
Lihaliemivalmiste, pirkka, 11g/kuutio0.3g1kcal0g0g0.1g0g
Keräkaali, 100g6g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste12g3kcal0.1g0.6g0g0.3g
Peruna (vanha, kuorittu)23g19kcal0.4g4g0g0.2g
Paistijauheliha nauta 5%12g16kcal2.5g0g0.6g0g
Vesi45g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g85kcal6.2g9.8g2g1.2g
Valittu annoskoko100g43kcal3.1g4.9g1g0.6g
Annoskoko puolitettuna50g21kcal1.6g2.5g0.5g0.3g
Arvot/100g100g43kcal3.1g4.9g1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=31163