Perunamuussi (peruna, margariini, maito, sipuli)

Kuori ja pieni perunat.

Laita ne kiehuvaan veteen.

Silppua sipuli ja lisää joukkoon (voit lisätä sipulin myös vasta kun perunat ovat jo kypsiä ja vesi on poistettu jolloin ne jäävät raaoiksi mutta tuovat mukavaa makua).

Keitä perunat hyvin kypsiksi (kunnes ne hajoavat haarukalla kokeiltaessa).

Valuta pois vesi.

Lisää suola, margariini ja maito ja muusaa perunasurvimella tai sauvasekoittimella.

Margariiniksi ja maidoksi käyvät hyvin rasvattomat vaihtoehdot, niistäkin tulee mahtava maku.

Maaju
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g86g51kcal1.3g11.1g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)4.3g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen8.5g2.8kcal0.3g0.4g0g0g
Oivariini voimakassuolainen (punainen)1.7g12kcal0g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g134kcal3.4g23.4g2.8g1.8g
Valittu annoskoko100g67kcal1.7g11.7g1.4g0.9g
Annoskoko puolitettuna50g34kcal0.9g5.9g0.7g0.5g
Arvot/100g100g67kcal1.7g11.7g1.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=37256