Hernekeitto,kuiva-aineet

Kuivaherneitä 1 kg
Kuorittuja sipuleita 300 gr
Kinkuntähteet siivottuna n 400 gr
mustapippuria n 10 kpl
suolaa maun mukaan

Liota huuhdottuja herneitä n. 12 tuntia
Keitä herneitä liotusvedessään 1-2 tuntia kinkunluun , silputin sipulin ja pippureiden kanssa.

Poista luu, kerää liha keittoon, mausta suolalla tarvittaessa
Huomaa, että annoskoko sisältää vain kuiva-aineet -ei vettä
Määrästä tein 13 annosta.

Rissanj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu59g166kcal10.5g28.5g0.6g5.9g
Sipuli (kuorittu)18g4.8kcal0.2g0.8g0g0.3g
Joulukinkku, rasva poistettu24g41kcal7g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g422kcal35.4g58.6g3.6g12.4g
Valittu annoskoko100g211kcal17.7g29.3g1.8g6.2g
Annoskoko puolitettuna50g106kcal8.9g14.7g0.9g3.1g
Arvot/100g100g211kcal17.7g29.3g1.8g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=46872