Pastakastike hirvenlihasta

Ruskista 400 g hirvenjauhelihaa tilkassa öljyä, lisää pilkotut sipuli (1-2 kpl) ruskistuksen loppuvaiheessa.

Kun jauheliha on ruskistunut tarpeeksi lisää tölkillinen (400g) tomaattimurskaa sekä mausteita makusi mukaan(mustapippuria n. 1 tl, suolaa n.1,5 tl, oreganoa, basilikaa, [myös pitsamauste käy yrttien sijasta], 1kpl lihaliemikuutio).

Lisää hieman vettä, itse yleensä huuhtelen tomaattimurskapurkin noin desillä vettä.

Anna kiehua hetken aikaa (n.10 min) miedolla lämmöllä.

Lisää ruokakerma 4% (1dl) sekä creme fraiche 5% (1dl) ja annan kiehahtaa, lisää makusi mukaan murskattuja valkosipulin kynsiä (itse laitan 3 - 4 kpl).

Maista kastiketta ja mausta lisää jos tarve vaatii :)

Stind3
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma Valio 4% K&P10g5.7kcal0.1g0.4g0.4g0.1g
Creme Fraiche, Ingman, 5%7.7g6.1kcal0.2g0.5g0.4g0g
Sipuli (kuorittu)4.8g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Basilika, kuivattu, annos 2g0.4g0.7kcal0.1g0.1g0g0.2g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Hirvenliha, annos 100g38g43kcal8.1g0g1.1g0.2g
Tomaattimurska (Euro shopper)38g12kcal0.4g1.5g0.2g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.8g6.9kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g151kcal18g5.6g5.8g1.4g
Valittu annoskoko100g75kcal9g2.8g2.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna50g38kcal4.5g1.4g1.5g0.4g
Arvot/100g100g75kcal9g2.8g2.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=48042