Hedelmäinen tattaripuuro

2 dl (murskattu) tattarisuurimo
6 dl vettä
1/2 tl suola
2 omenaa
4 kuivattua viikunaa
4 kuivattua aprikoosia

1. Kiehauta ensin tattari vähässä vedessä, kaada vesi pois ja lisää 6 dl vettä.

2. Lisää suola.

Anna kiehua 6-8 minuuttia.

3. Kuori omenat.

Paloittele omenat, viikunat ja aprikoosit.

4. Keitä hedelmiä puuron mukana minuutin ajan lopussa.

Anna puuron mielellään vielä vetäytyö muutaman minuutin ajan.

Tarjoile maidon /tai kauramaidon), kanelin ja hunajan kanssa.

Lähde: ICA-kauppojen Buffé-lehti, käännös allekirjoittaneen

Anju
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattari kokonainen (Risenta), annos 100g32g103kcal3.5g20.5g0.6g1.8g
Omena, Granny Smith53g28kcal0g6.2g0.4g1g
Viikuna, aurinkokuivattu (Risenta), annos 15g11g29kcal0.4g6.4g0.1g1.9g
Aprikoosi, kuivattu4.5g10kcal0.2g2.1g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g339kcal8.2g70.4g2.2g10.6g
Valittu annoskoko100g170kcal4.1g35.2g1.1g5.3g
Annoskoko puolitettuna50g85kcal2.1g17.6g0.6g2.7g
Arvot/100g100g170kcal4.1g35.2g1.1g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=48314