Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Basilika, tuore 1.4g0.4kcal0g0g0g0g
Parmesan formaggio da pasta4.7g21kcal1.9g0g1.5g0g
Auringonkukansiemen 4.7g28kcal1.1g0.6g2.3g0.3g
Oliiviöljy 8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty42g59kcal2.2g11.8g0.3g1.4g
Broileri, rintafilee, nahaton 37g40kcal8.7g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g449kcal28g25.2g26.2g3.4g
Valittu annoskoko100g225kcal14g12.6g13.1g1.7g
Annoskoko puolitettuna50g112kcal7g6.3g6.6g0.9g
Arvot/100g100g224kcal14g12.6g13.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217