Tomaattinen linssimuhennos

Linssimuhennos

1 rkl öljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 keskikokoista porkkanaa
2,5 dl punaisia tai vihreitä linssejä
1 prk tomaattimurskaa
6 dl vettä
(2 tl sokeria tai hunajaa)
1 tl sitruunan mehua
chiliä tai garam masalaa
1 tl suolaa

1. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli.

Kypsytä 5 min.
2. Lisää valkosipuli, pilkotut porkkanat ja linssit.

Sekoittele n. 5 min.
3. Lisää tomaattimurska ja vesi.

4. Kiehauta ja anna kypsyä hiljalleen noin 20 min.
5. Mausta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 356 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, oliiviöljy, 13,5 g, 1 rkl0.9g8.4kcal0g0g0.9g0g
Sipuli (kuorittu)4.2g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.5g0g0.2g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 14g45kcal3.4g6.4g0.3g1.3g
Pirkka luomu tomaattimurska28g8.4kcal0.4g1.8g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 42g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g0.7g0.2kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Garam Masala Spice Mix, Santa Maria, 44g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g132kcal8g18.2g2.6g3.2g
Valittu annoskoko100g66kcal4g9.1g1.3g1.6g
Annoskoko puolitettuna50g33kcal2g4.6g0.7g0.8g
Arvot/100g100g66kcal4g9.1g1.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=428961