Elsassin pata

Määrät eivät ole varsinaisesti määriä, vaan se suhde, jolla aineksia pitää sekoittaa pataan.

- huuhtaise hapankaalia
- ruskista liha, nakki ja pekoni
- säästä lihanpaistamisrasvat ja lisää joukkoon vettä
- Laita ainekset patan ja anna hautua piiiiitkä tovi
- valkosipuli sopii myös

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 100 grammaa

Lapanen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali250g53kcal3g8.5g0.5g5.3g
Nakki, Kivikylän Wanhanajan nakki (n.20g/1kpl)120g280kcal13.6g0.6g23.4g0g
Porsaanpaisti vähärasvainen 150g244kcal42g0g8.3g0g
Lihapullat saarioinen50g120kcal7.5g4.7g7.5g1g
Hapankaali 250g70kcal2.7g10.8g0.5g5.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g110g31kcal0.7g6.5g0.2g2.8g
Pekoni, paistettu 50g258kcal8.2g0g25.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2000g2122kcal156g64.2g131.4g29g
Valittu annoskoko1000g1061kcal78g32.1g65.7g14.5g
Annoskoko puolitettuna500g531kcal39g16.1g32.9g7.3g
Arvot/100g100g106kcal7.8g3.2g6.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140351