Jauhelihamureke ala Mama (vähähiilarinen)

Sekoittele ensin kananmuna veden ja mausteiden kanssa sekä sulatetut suppilovahverot.

Lisää soijajauho, sekoita ja anna turvota/vetäytyä jonkin aikaa n. 15 minuuttia.

Lopuksi lisää jauheliha ja vaivaa taikina.

Jaa taikina kahteen osaa uunipellille kahdeksi pitkulaisen limpun malliseksi pötkylöksi kylmällä vedellä kostutetuin käsin.

Uuni 175 ja aika n. 45-60minuuttia.

Maustemääriä voi suurentaa ja mausteita lisätä oman makutottumuksen mukaan ja tuoreet mausteet antavat voimakkaamman maun kuin jauhe ja purkkiversiot.

Jos en käytä sieniä teen aina itse voimakkaammin maustetun version ainakin sipulilla lisättynä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 120 grammaa

Arjamaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 6243g13823kcal1092.4g0g1061.2g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g520g156kcal5.2g20.8g1.6g0g
Kananmuna kuoreton 1717g2449kcal214.6g5.2g176g0g
Vesi, vesijohtovesi 780g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 12g30kcal1.7g2.4g0.5g4.8g
Suola, annos 3g26g0kcal0g0g0g0g
Soijajauho, Reformi vähärasvainen468g1686kcal234.1g168.5g4.7g65.5g
Spice Up, Makea Chilikastike, annos 15g78g138kcal0.5g33.6g0.1g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu78g81kcal6.2g12.7g0.5g1.6g
Soijakastike less salt (Kikkoman)78g64kcal7.4g8.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g36855kcal3124.2g503.6g2489.2g143.8g
Valittu annoskoko10000g18428kcal1562.1g251.8g1244.6g71.9g
Annoskoko puolitettuna5000g9214kcal781.1g125.9g622.3g36g
Arvot/100g100g184kcal15.6g2.5g12.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=116683