Aurajuustoinen jauhelihalanttusoselaatikko

Kuori ja kuutioi lantut ja keitä ne kypsiksi suolavedessä, ei kuitenkaan liian pehmeiksi.

Kaada suurin osa keitinliemestä pois, mutta jätä sitä vähän kattilan pohjalle.

Soseuta lantut sauvasekoittimella.

Lisää kermaa (tai muuta nestettä) kunnes muussi on sopivan paksuista.

Lisää aurajuusto (50-100g), mutta älä laita sitä liikaa! Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa.

Paista Jauheliha ja sipuli kypsiksi.

Voitele vuoka öljyllä.

Kaada muussi ja jauheliha-sipuliseos vuokaan ja sekoita.

Tasoita pinta.

Paista 200 asteessa 25-30 min. Lisää tämän jälkeen juustoraaste pinnalle ja paista vielä 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 5525g1594kcal55.2g254.1g16.6g99.4g
Kerma, ruoka 15% Flora553g829kcal8.8g19.3g82.9g0g
Aurajuustomuru (Valio), annos 150g553g1436kcal149.2g0g93.9g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2210g3668kcal419.9g0g221g0g
Sipuli (kuorittu)553g149kcal7.2g26.5g1.1g9.4g
Juustoraastesekoitus gratinointiin (emmental mozzarella jne) (Milbona, lidl), annos 200g553g1939kcal143.6g13.8g149.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl55g497kcal0g0g55.2g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g20225kcal1567.8g627.4g1239.8g217.6g
Valittu annoskoko10000g10113kcal783.9g313.7g619.9g108.8g
Annoskoko puolitettuna5000g5056kcal392g156.9g310g54.4g
Arvot/100g100g101kcal7.8g3.1g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132744