J14 tuorehernesosekeitto

Kuori peruna ja pieni todella pieniksi.

Laita vesi kattilaan ja kasviskuutio.

Lisää peruna palat ja keittele.

Lisää pakasteherneet ja keitä lissää.

kaada vesi kattilasta kannuun talteen ja soseuta perunat ja herneet.

lisää kerma ja keitinvettä niin , että siitä tulee itselle sopivan notkeaa keittoa.

Mausta suolalla ja limemehulla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Olliorava
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2400g1440kcal36g312g2.4g21.6g
Herne, pakaste (rainbow)3467g2947kcal208g520g0g107.5g
Vesi, vesijohtovesi 2667g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (festivo) (Lidl), annos 10g53g107kcal2.7g13.3g5.3g0g
Ruokakerma, kolme sipulia (Valio), annos 250g1333g1467kcal40g42.7g133.3g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g80g20kcal0.3g6.7g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g11960kcal574g1789.4g282.2g258.8g
Valittu annoskoko10000g5980kcal287g894.7g141.1g129.4g
Annoskoko puolitettuna5000g2990kcal143.5g447.4g70.6g64.7g
Arvot/100g100g60kcal2.9g8.9g1.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=445637