Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 7.2g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Timjami 5.4g15kcal0.5g1.4g0.4g2g
Kananmuna kuoreton 984g1403kcal123g3g100.8g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl1073g912kcal15g47.2g75.1g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 1073g2975kcal21.5g32.2g300.5g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio1252g3631kcal425.7g0g212.8g0g
Grahamjauho 394g1290kcal41.6g238.8g8.7g39g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl1073g3649kcal150.2g686.8g33.3g59g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 715g5082kcal5.4g2.9g572.3g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g2146g1932kcal343.4g30g55.8g0g
Sipuli (kuorittu)894g242kcal11.6g42.9g1.8g15.2g
Ruokasuola jodioitu 25g0.6kcal0.2g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 358g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g42303kcal2277.8g2175.8g2723.4g234.2g
Valittu annoskoko10000g21151kcal1138.9g1087.9g1361.7g117.1g
Annoskoko puolitettuna5000g10576kcal569.5g544g680.9g58.6g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490