Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g306g1043kcal23.2g223.6g6.4g9.2g
Vesi, vesijohtovesi 1799g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g18g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 3598g1381kcal36g248.3g7.2g90g
Sipuli (kuorittu)540g146kcal7g25.9g1.1g9.2g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g1439g2447kcal287.9g0g143.9g0g
Basilika, tuore 47g13kcal1.5g0.5g0.4g0.7g
Lihaliemikuutio Maggi40g111kcal3.6g2.8g9.1g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g1799g720kcal90g88.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 396g565kcal49.5g1.2g40.6g0g
Mustapippuri 18g50kcal2g6.9g0.6g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g12950kcal1001.4g1194.8g418.6g227.8g
Valittu annoskoko10000g6475kcal500.7g597.4g209.3g113.9g
Annoskoko puolitettuna5000g3237kcal250.4g298.7g104.7g57g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387531