AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 1440g2854kcal37.9g11.1g279.4g96.5g
Oliiviöljy 400g3537kcal0g0g400g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g320g1270kcal70.4g0g105.6g0g
Parmesan formaggio da pasta240g1097kcal96g0g79.2g0g
Chili, vihreä, tuore 160g72kcal3.2g12.7g0.3g2.4g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g400g120kcal2.8g44g0.8g12g
Spagetti, keitetty, öljyä 7040g7109kcal211.9g1379.1g57.7g69.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g32119kcal844.4g2893.8g1846g361.2g
Valittu annoskoko10000g16060kcal422.2g1446.9g923g180.6g
Annoskoko puolitettuna5000g8030kcal211.1g723.5g461.5g90.3g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925