Mexicolainen siika cheviche (Kevennys)

300g Siikaa filettä, mahdollisimman tuoretta
1kpl Vihreä chili
1kpl Punainen chili
200g Luumutomaattia
30g Punasipulia
50g Ruohosipulia
10g Limen kuorta
20g Limen mehua
5g Suolaa
1g Mustapippuria
5g Korianteria, tuoretta

Puhdista siikafileet ruodoista ja fileoi nahattomaksi.

Leikkaa fileet ohueksi suikaleeksi, tulitikku on hyvä koko esimerkki.

Laita nyt filesuikaleet astiaan ja puristan yhden limen mehu joukkoon.

Sekoita hyvin ja laita kylmään n. 20minuutiksi.

Nyt puhdista chileistä siemenet ja kuutioi pieneksi.

Leikkaa punasipuli pieneksi silpuksi, luumutomaatit viipaleiksi ja ruohosipuli silpuksi.

Yhdistä sipulit, tomaatit, kala, limen kuori ja korianteri.

Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Anna makujen tasaantua 30min.

Tarjoile hyvän ruis-chiabatan kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 167 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Siika 451g453kcal77.6g0g15.5g0g
Chili paprika punainen68g27kcal1.4g6.1g0g0g
Luumutomaatti pirkka, 83g301g60kcal1.8g11.4g0.9g18.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Ruohosipuli, tuore75g20kcal1.1g2.9g0.5g0.8g
Lime, kuorittu, annos 50g45g16kcal0.3g1g0.5g1.3g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Korianteri, tuore, annos 20g7.5g1.5kcal0.2g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2004g1189kcal166.4g49g35g43.2g
Valittu annoskoko1002g594kcal83.2g24.5g17.5g21.6g
Annoskoko puolitettuna501g297kcal41.6g12.3g8.8g10.8g
Arvot/100g100g59kcal8.3g2.4g1.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=297521