Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 271g108kcal9.3g11g1.6g5.4g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )14g121kcal0g0g13.4g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g113g677kcal23.7g7.4g60.9g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g34g194kcal6g2.4g16.8g4g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g51g457kcal0g0g50.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton51g11kcal0.2g0.8g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.5g4.7kcal0.4g0.7g0g0.1g
Hunaja 16g52kcal0.1g12.8g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 451g760kcal88.5g5.4g42.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2007g4768kcal256.4g81g372.4g19.2g
Valittu annoskoko1003g2384kcal128.2g40.5g186.2g9.6g
Annoskoko puolitettuna502g1192kcal64.1g20.3g93.1g4.8g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435824