Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 166g179kcal14g23.3g0.6g11.6g
Herne 133g92kcal6.7g12.5g0.5g4.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Omena, keskikokoinen 200g250g85kcal0.5g17.7g0.7g4.5g
Oliiviöljy 33g294kcal0g0g33.3g0g
Viinietikka 25g5.2kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 6.7g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g42g238kcal7.4g9.7g20.6g4.9g
Peruna, keskikokoinen 60g250g150kcal3.7g32.4g0.2g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2010g2155kcal68.2g203.2g112.2g58.2g
Valittu annoskoko1005g1078kcal34.1g101.6g56.1g29.1g
Annoskoko puolitettuna503g539kcal17.1g50.8g28.1g14.6g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204