Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 8.5g11kcal0.9g0g0.8g0g
Sokeri 8.2g33kcal0g8.2g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g2.4g7.5kcal0.4g1g0.2g0.4g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl13g47kcal1.5g9.3g0.3g0.4g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Neljänviljanhiutale 2.9g10kcal0.3g1.7g0.1g0.3g
Fariinisokeri3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Rypsiöljy 4.3g38kcal0g0g4.3g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 10g4.4kcal0.3g0.5g0.1g0g
Raparperi 48g16kcal0.3g2.7g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana203g365kcal7.4g54.6g11.6g3.6g
Valittu annoskoko101g183kcal3.7g27.3g5.8g1.8g
Annoskoko puolitettuna51g91kcal1.9g13.7g2.9g0.9g
Arvot/100g100g180kcal3.7g26.9g5.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112733