Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g28g16kcal2.4g1.4g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 6.2g8.8kcal0.8g0g0.6g0g
Sokeri 9g36kcal0g9g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 5.6g17kcal0.5g3.1g0.1g0.8g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)3.9g15kcal0.5g2.2g0.3g0.4g
Leivinjauhe 0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.6g5kcal0g0g0.6g0g
Mustikka metsä- 28g12kcal0.1g1.8g0.2g0.9g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g7.8g2.9kcal0.7g0g0g0g
Sokeri 1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana203g310kcal12g53g4g5g
Valittu annoskoko101g155kcal6g26.5g2g2.5g
Annoskoko puolitettuna51g77kcal3g13.3g1g1.3g
Arvot/100g100g153kcal5.9g26.2g2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=131518