Soijamakaronilaatikko Koskenlaskijalla

SOIJAMAKARONILAATIKKO

400 g tummia makaroneja
1 sipuli
3 valkosipulikynttä
öljyä paistamiseen
1½ dl tummaa soijarouhetta
3 dl vahvaa kasvislientä (3 dl vettä + kasvisliemikuutio)
(3-4 rkl tomaattipyreetä)
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl paprikajauhetta
1 ps Koskenlaskijamuruja tai 150 g Koskenlaskijaa

Munamaito:

5 dl maitoa
2 munaa

Pinnalle halutessa:

Tuoretta tomaattia ja basilikaa
Mozzarellajuustoraastetta

1. Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulisilppu.

Kuullota minuutti tai pari.

3. Lisää pannulle soijarouhe ja sekoita sen verran, että soija imee itseensä öljyn ja maut.

Lisää kasvisliemi pikkuhiljaa parissa erässä samalla koko ajan hämmentäen.

Viimeistele tomaattipyreellä ja mausteilla.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

4. Valmista munamaito.

Vatkaa munat rikki ja sekoita ne samaan kulhoon maidon kanssa.

5. Yhdistä keitetyt makaronit, soijarouheseos ja Koskenlaskijamurut öljyllä voidellussa uunivuoassa.

Lisää munamaito ja painele pinta tasaiseksi haarukalla.

6. Viimeistele pinta halutessasi viipaloiduilla tomaateilla, basilikalla ja juustoraasteella.

7. Paista makaronilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 405 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Luomu makaroni, myllyn paras25g88kcal3.1g17.3g0.6g1g
Sipuli (kuorittu)3.4g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Soijarouhe, tumma, 30g3.1g10kcal1.6g0.9g0g0.2g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g0.7g1.6kcal0.1g0.2g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g9g26kcal1.8g0g2.1g0g
Maito, Kevyt31g14kcal1g1.5g0.5g0g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana203g337kcal17g40.4g11.8g2.6g
Valittu annoskoko101g168kcal8.5g20.2g5.9g1.3g
Annoskoko puolitettuna51g84kcal4.3g10.1g3g0.7g
Arvot/100g100g166kcal8.4g19.9g5.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429313