Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl36g14kcal0.4g3.3g0g0g
Hiiva, 50g3.6g2.2kcal0.5g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma7.3g23kcal0g5.4g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g4g24kcal0.9g0.5g1.9g0.2g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi5.1g16kcal1.5g0.4g1g1.6g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g10g34kcal1.1g6.7g0.2g1.2g
Vehnäjauho puolikarkea 15g53kcal1.6g10.7g0.2g0.5g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g14g43kcal1.4g8.6g0.3g2g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g2.2g3.4kcal0.3g0.7g0.1g0.8g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)3g12kcal0.4g2.3g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana203g447kcal16.2g77.2g7.6g13.4g
Valittu annoskoko102g224kcal8.1g38.6g3.8g6.7g
Annoskoko puolitettuna51g112kcal4.1g19.3g1.9g3.4g
Arvot/100g100g220kcal8g38g3.7g6.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492