Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Purjosipuli 3.4g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Oliiviöljy 0.4g3.5kcal0g0g0.4g0g
Riisi tumma 7.2g25kcal0.5g5.2g0.2g0.3g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 7.2g26kcal0.6g5.7g0g0.1g
Vesi39g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0.6g1.9kcal0.1g0.2g0.1g0g
Paprika punainen 10g2.8kcal0.1g0.4g0g0.2g
Parsakaali brokkoli 11g3.9kcal0.5g0.2g0g0.3g
Katkarapu 17g12kcal2.4g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana204g155kcal8.8g24.4g1.8g2.2g
Valittu annoskoko102g78kcal4.4g12.2g0.9g1.1g
Annoskoko puolitettuna51g39kcal2.2g6.1g0.5g0.6g
Arvot/100g100g76kcal4.3g12g0.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791