Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 90g21kcal1.6g2.2g0.2g1.9g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.6g3.7kcal0.3g0.6g0g0.1g
Juuriselleri 45g14kcal0.6g2.1g0.1g1.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl14g121kcal0g0g13.5g0g
Tomaattipyree, Pirkka32g26kcal1.1g6g0.3g0.3g
Vesi360g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Valkopippuri, annos 1g3.6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste180g176kcal32.4g0g4.9g0g
Katkarapu pienet (pirkka)81g53kcal12.1g0g0.6g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)112g116kcal19.1g1.9g3.1g0g
Valkoviini kuiva 45g31kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2025g1149kcal135.8g30.8g45.6g9.2g
Valittu annoskoko1013g575kcal67.9g15.4g22.8g4.6g
Annoskoko puolitettuna506g287kcal34g7.7g11.4g2.3g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156