Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali584g123kcal7g19.9g1.2g12.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g44g12kcal0.3g2.6g0.1g1.1g
Puuroriisi28g98kcal1.7g21.3g0.5g0.6g
Sipuli (kuorittu)102g28kcal1.3g4.9g0.2g1.7g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 234g532kcal44.4g0g39.7g0g
Siirappi 23g70kcal0g17.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2030g1726kcal109.4g132g83.4g31.4g
Valittu annoskoko1015g863kcal54.7g66g41.7g15.7g
Annoskoko puolitettuna508g432kcal27.4g33g20.9g7.9g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318