Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 417g99kcal7.5g9.1g1.2g9.5g
Vesi, vesijohtovesi 417g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g4.2g4.2kcal0g0.9g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl83g298kcal1.7g2.5g31.7g0g
Valkopippuri 0.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa83g250kcal19.2g0g19.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g13g91kcal0.1g0.1g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2035g1489kcal57.2g26g124.2g19.4g
Valittu annoskoko1018g745kcal28.6g13g62.1g9.7g
Annoskoko puolitettuna509g372kcal14.3g6.5g31.1g4.9g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130