Poronkäristys ja palsternakkamuusi (Kevennys)

Poronkäristys
Kuori sipuli ja leikkaa sokeripalan kokoiseksi kuutioksi.

Leikkaa timjamipuntti pieneksi.

Laita öljy kuumenemaan pannulle ja lisää hetken päästä sipuli joukkoon.

Kun sipuli on läpikuultavaa lisää ensin toinen paketti riistakäristystä ja irrottele paistinlastalla levyt toisistaan irti.

Tämän jälkeen lisää toinen paketti ja tee samoin.

Anna padan hautua hetki ja lisää vesi sekä riistafondue.

Fonduen tilalla voit käyttää lihaliemikuutiota.

Lisää mustapippuri.

Jätä pata pienelle lämmölle lieden päälle ja anna hautua siinä tunnin verran.

Lisää vettä jos pata kuivuu liikaa.

Nestettä saa olla padassa niin että liha lähes peittyy.

Palsternakkamuusi
Kuori palsternakat kuorimaveitsellä.

Poista kanta.

Leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.

Laita kattilaan vähän oliiviöljyä kuumentumaan.

Lisää palsternakan palaset ja kääntele niitä siinä 3 min. Älä päästä ruskistumaan.

Lisää vesi sekä kasvisfondi.

Anna kiehahtaa ja alenna lämpö pienelle.

Lisää kerma.

Anna hautua niin että palsternakka on pehmeää.

Lisää vettä jos sitä on haihtunut liikaa.

Kun palsternakat ovat pehmeitä, ota kattila pois liedeltä ja aja muusiksi käyttäen joko tehosekoitinta tai sähkövatkainta.

Lisää 0,5 dl oliiviöljyä, mausta suolalla sekä valkopippurilla ja sekoita vielä nopeasti.

Tarjoa palsternakkamuusi riistakäristyksen kanssa.

Voit halutessasi lisätä annokseen vielä puolukkasurvosta.

Puolukkasurvos
Sulata puolukat kevyesti ja lisää sokeri.

Survo lusikalla puolukat rikki ja sekoita.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 727 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 1719g2439kcal301.5g0g137.3g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g275g129kcal4.1g20.1g3.3g8.3g
Sipuli (kuorittu)567g153kcal7.4g27.2g1.1g9.6g
Oliiviöljy 48g426kcal0g0g48.1g0g
Riistafondi (Touch of taste), annos 15g52g28kcal2.6g4.1g0.3g0g
Vesi1031g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 24g67kcal2.6g9.2g0.8g6.4g
Palsternakka 3438g2187kcal17.2g405.6g13.8g154.7g
Vesi1375g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)52g52kcal3.9g8.8g0.3g1.1g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)344g206kcal3.4g15.5g13.8g0g
Suola, annos 3g28g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 17g0kcal0g0g0g0g
Puolukka pakaste (Pirkka), annos 100g688g447kcal6.9g89.4g6.9g17.9g
Sokeri 344g1395kcal0g343.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g15059kcal699.2g1846.6g451.4g396g
Valittu annoskoko10000g7530kcal349.6g923.3g225.7g198g
Annoskoko puolitettuna5000g3765kcal174.8g461.7g112.9g99g
Arvot/100g100g75kcal3.5g9.2g2.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288097