Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 141g107kcal2.6g21.8g0.3g1.4g
Porkkana 37g12kcal0.2g2g0.1g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 563g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g20g2.8kcal0.2g0.6g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g11g14kcal0.3g0.6g1.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.6g1.2kcal0g0.1g0g0g
Kalaliemikuutio 4.2g13kcal0.4g1.4g0.6g0g
Voi 3.9g29kcal0g0g3.2g0g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Lohifilee 113g220kcal21g0g15.2g0g
Katkarapu 51g35kcal7.3g0g0.6g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g39g39kcal1.6g7.9g0.2g0g
Valkopippuri 0.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 2g0.4kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.8g1.8kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Valkosipuli, tuore, silputtu4.2g4.4kcal0.3g0.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2038g975kcal68.8g73.6g42.8g6.6g
Valittu annoskoko1019g487kcal34.4g36.8g21.4g3.3g
Annoskoko puolitettuna510g244kcal17.2g18.4g10.7g1.7g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=111674