Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton1.5g0.3kcal0g0g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)15g24kcal0.4g0.6g2.2g0g
Valkoviini kuiva 7.3g5kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g44g16kcal0.4g3.2g0.1g1.5g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Broileri rintafile,maustamaton33g34kcal7.6g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana204g186kcal17g7.8g8.2g3g
Valittu annoskoko102g93kcal8.5g3.9g4.1g1.5g
Annoskoko puolitettuna51g47kcal4.3g2g2.1g0.8g
Arvot/100g100g91kcal8.3g3.8g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012