Karppiunelmat

Uuni 150 astetta.

Sekoita makeutusaine ja voi ilmavaksi.

Lisää joukoon öljy ja vatkaa kuohkeaksi.

Lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

Jos annat taikinan levätä jonkin aikaa jääkaapissa, jolloin siitä tulee "leivottavampaa", voit esim.

pyöritellä palloiksi, mutta ei ole pakollista.

Nostele lusikalla paperin päälle uunipellille (näistä tulee lastumaisia, joten pellille mahtuu esim. 4x4).

Paista uunin keskiosassa n. 15 min.
Huom, alkuperäisessä ohjeessa käytetty 1 dl sukrinia, kokeilin niin, että on karppisokeria sen verran, että vatkautuu, ja sitten n. 1 tl cologrania lisäksi.

Öljynä voi käyttää mitä tahansa, ja sen oikea kokonaismäärä on 0,5 dl, mulle sattui tässä pikku virhe, ja siksipä pikkuleivistä ei tullut ihan rapeita vaan vähän pehmeitä :)

Reseptistä tulee n. 32 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Tarina67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 19g136kcal0.2g0.1g15.2g0g
Karppisokeri, erytrioli (Yesdeli), annos 10g19g0kcal0g0g0g0g
Makeutusaine cologran 100g 1 rkl (1g)0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Seesamiöljy, Amoy11g101kcal0g0g11.2g0g
Mantelijauhe (Mauste sallinen), annos 10g19g109kcal4.1g3.7g9.5g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g13g39kcal2.1g6.8g0.4g1.6g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Hunaja 7.5g25kcal0g6.1g0g0g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana205g1040kcal13g38.8g95g3.2g
Valittu annoskoko102g520kcal6.5g19.4g47.5g1.6g
Annoskoko puolitettuna51g260kcal3.3g9.7g23.8g0.8g
Arvot/100g100g509kcal6.4g19g46.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301579