Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 70g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 12g35kcal2.1g5.7g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)5.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g4.2g1.2kcal0g0.3g0g0.1g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g11g10kcal1.9g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana205g97kcal8.2g12.4g0.8g3g
Valittu annoskoko102g48kcal4.1g6.2g0.4g1.5g
Annoskoko puolitettuna51g24kcal2.1g3.1g0.2g0.8g
Arvot/100g100g47kcal4g6.1g0.4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373