Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 28g37kcal5.9g0g1.4g0g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.4g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g1.6g1.4kcal0g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Voi 0.4g2.9kcal0g0g0.3g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 9g4kcal0g0.4g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g0.3g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana205g94kcal11.8g1.6g3.6g0.2g
Valittu annoskoko103g47kcal5.9g0.8g1.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna51g24kcal3g0.4g0.9g0.1g
Arvot/100g100g46kcal5.8g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=361291