Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali60g13kcal0.7g2g0.1g1.3g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 26g60kcal5g0g4.5g0g
Sipuli (kuorittu)4.1g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 7.5g11kcal0.2g2.4g0g0.1g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)0.8g1.8kcal0.1g0.2g0.1g0g
Siirappi 2.6g7.9kcal0g1.9g0g0g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.9g6.9kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana205g203kcal12.2g13.4g11g3g
Valittu annoskoko103g101kcal6.1g6.7g5.5g1.5g
Annoskoko puolitettuna51g51kcal3.1g3.4g2.8g0.8g
Arvot/100g100g99kcal5.9g6.5g5.4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708