Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 19g8.7kcal0.1g1.6g0g0.4g
Vispikerma Flora 20%23g51kcal0.7g1.2g4.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Sokeri 12g48kcal0g11.9g0g0g
Valkuainen (100g)4.7g2kcal0.5g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen9g3.1kcal0.3g0.5g0g0g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g4.7g3kcal0.2g0g1.2g0g
Sokeri 7.9g32kcal0g7.9g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen12g84kcal0g0g9.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana205g535kcal5.4g60.8g30.6g1.4g
Valittu annoskoko103g267kcal2.7g30.4g15.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna51g134kcal1.4g15.2g7.7g0.4g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.6g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147