Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 2g18kcal0g0g2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha29g48kcal5.5g0g2.9g0g
Sipuli 7.3g2.2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.5kcal0g0g0g0.1g
Täysjyväriisi 12g41kcal0.8g8.8g0.1g0.9g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.7g2.1kcal0.1g0.1g0.2g0g
Vesi36g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 15g15kcal0.5g2.6g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana205g256kcal14g23.8g10.8g3g
Valittu annoskoko103g128kcal7g11.9g5.4g1.5g
Annoskoko puolitettuna51g64kcal3.5g6g2.7g0.8g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.6g5.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316