Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi280g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 28g21kcal3.7g0.3g0.1g1.9g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma8.4g27kcal0g6.2g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)224g717kcal30.9g129.9g7.2g28g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g448g1568kcal56.9g311.4g9g14.8g
Voi, 1 tl, 5 g28g204kcal0.3g0.3g22.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2044g5074kcal183.6g896.2g77.4g89.4g
Valittu annoskoko1022g2537kcal91.8g448.1g38.7g44.7g
Annoskoko puolitettuna511g1269kcal45.9g224.1g19.4g22.4g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577