Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)177g48kcal2.3g8.5g0.4g3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 118g1040kcal0g0g117.6g0g
Täysjyväriisi 1765g5909kcal106.9g1259.1g12.4g130.6g
Valkoviini kuiva 588g403kcal1.8g3.5g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 5882g546kcal17.1g24.1g42.4g2.9g
Katkarapu 882g604kcal127.4g0g9.7g0g
Herne 353g243kcal17.9g33g1.4g10.9g
Parmesaani raaste, Somerfield177g685kcal58.2g0.2g50.1g0.2g
Oivariini, 60 (100g)59g324kcal0.6g0.6g35.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g19603kcal664.4g2658g538.6g295.2g
Valittu annoskoko10000g9801kcal332.2g1329g269.3g147.6g
Annoskoko puolitettuna5000g4901kcal166.1g664.5g134.7g73.8g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354