Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)2.3g6.3kcal0.2g0.4g0.4g0g
Sokeri 0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Pekoni (Dulano)28g72kcal5.1g0.9g5.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha90g149kcal17.1g0g9g0g
Soijakastike 4.1g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)1.1g2.3kcal0g0.5g0g0g
Mustapippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Siirappi, tumma6.8g22kcal0g5g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Porkkana 51g17kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Peruna, keskikokoinen 60g39g24kcal0.6g5.1g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 563g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali214g45kcal2.6g7.3g0.4g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2048g702kcal53.2g48.8g30.4g13.8g
Valittu annoskoko1024g351kcal26.6g24.4g15.2g6.9g
Annoskoko puolitettuna512g176kcal13.3g12.2g7.6g3.5g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101918