Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Rypsiöljy 6.3g55kcal0g0g6.3g0g
Tomaatti 219g50kcal1.2g7.5g0.7g3.1g
Tomaattimurska 250g74kcal1.4g13.2g0.5g4.7g
Kookosmaito 250g521kcal5g7g53.3g1.2g
Kalaliemikuutio 6.3g19kcal0.6g2.1g0.9g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri6.3g26kcal0g6.2g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g6.3g23kcal0.1g5.3g0.2g0g
Katkarapu 94g64kcal13.5g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2050g1696kcal45.2g88.6g126g20.4g
Valittu annoskoko1025g848kcal22.6g44.3g63g10.2g
Annoskoko puolitettuna513g424kcal11.3g22.2g31.5g5.1g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=175763