Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g525g315kcal7.9g68.3g0.5g4.7g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g131g144kcal22.3g2.1g5.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g88g25kcal0.5g5.2g0.2g2.2g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.4g4.6kcal0.3g0.7g0g0.1g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g55g33kcal0.5g2.5g2.2g0.3g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl88g105kcal3g3.2g8.8g0g
Rypsiöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Hillosipulisäilyke 44g21kcal0.5g4.1g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2051g1405kcal72.2g180.6g42.8g19g
Valittu annoskoko1025g702kcal36.1g90.3g21.4g9.5g
Annoskoko puolitettuna513g351kcal18.1g45.2g10.7g4.8g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725