Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi437g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl6.6g16kcal0.8g0.1g1.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g85g24kcal0.5g5.1g0.2g2.1g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1g0g0.4g
Selleri, annos 50g2.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 26g17kcal0.1g3.1g0.1g1.2g
Kiinankaali 66g13kcal1g1.5g0.2g0.6g
Peruna, keskikokoinen 60g184g110kcal2.8g23.9g0.2g1.7g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g153g337kcal16.8g3.1g29.1g0.2g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%44g48kcal1.2g1.2g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2051g1143kcal47g78.2g71.2g12.4g
Valittu annoskoko1026g571kcal23.5g39.1g35.6g6.2g
Annoskoko puolitettuna513g286kcal11.8g19.6g17.8g3.1g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207501